marți, 28 martie 2017

JSatTrak


JSatTrak

Un alt program de urmărire a sateliților în timp real sau simulat. Diferența față de altele similare constă în faptul că este scris în Java, fapt ce-l face compatibil cu orice sistem de operare. Programul se instalează simplu de pe pagina proiectului urmând instrucțiunile date, condiția de bază este să aveți instalată mașina Java cu câteva librării aferente.


Pentru predicţie se foloseşte de algoritmii SGP4/SDP4 dezvoltați de NASA / NORAD ceea ce-i conferă o precizie mare în predicţie.
Faţă de alte programe similare deja consacrate are multe minusuri însă este un soft în continuă dezvoltare și trebuie urmărite aparițiile acestuia pentru a vedea capabilitățile care în mod sigur vor apare odată cu versiunile noi. Ceea ce are însă ca unicitate este posibilitatea de a realiza animații video 3D cu diferite scenarii atât a întregului program cât și a oricărei ferestre.
Un atu îl reprezintă construcția modulară a acestuia ceea ce îi conferă o flexibilitate deosebită și personalizarea în funcție de gustul utilizatorului.
Are încorporată şi o consolă Beanshell pentru execuția de scripturi și instrucțiuni în linia de comandă, cât și posibilitatea de a fi comandat la distanță, - Remote.
Succes la butonat.

Cele mai utilizate programe de acest tip:
☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼