miercuri, 21 decembrie 2016

Ocenaudio


Ocenaudio

Ocenaudio, un nou editor de fișiere audio printre multe alte programe similare, mai mult sau mai puțin complexe, având însă câteva avantaje de necontestat. Acest program are la baza Ocen Framework, o librărie audio extrem de puternică dezvoltată pentru simplificarea și standardizarea prelucrării și analizei fișierelor audio.

Ocenaudio
Câteva caracteristici:

  1. Cross platform - funcționează pe arhitecturi diverse: Mac OsX, Linux, Windows
  2. Număr mare de fișiere prelucrate simultan. Toate operațiile asupra unui fișier se fac în background putând lucra asupra altuia în același timp. L-am testat cu 10 fișiere simultan fără ca programul să se blocheze.
  3. Programul este dezvoltat de un grup de brazilieni de la Universitatea Santa Clara cu scopul de a fi ușor de utilizat de persoane fără cunoștințe speciale în domeniu. Practic poate fi utilizat de către oricine fără a fi inginer de sunet sau a avea cunoștințe speciale de analiză spectrală.
  4. Are suport pentru pluginurile VST (Virtual Studio Technology)
  5. Posibilitatea de previzualizare a efectelor în timp real.
  6. Editarea de fișiere foarte mari. L-am testat cu un fișier de 244 Mo.
  7. Fereastră dual spectru și posibilitatea de analiză  spectrală cu aplicare în timp real a modificărilor.
Satelitul XW2-F

Pentru cunoscătorii programului Audacity, e ușor de observat similitudinile dintre acestea cu precizarea că Ocenaudio este net superior din toate punctele de vedere chiar excluzând facilitățile suplimentare implementate.
Succes la butonat.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~