vineri, 5 august 2016

Radio Caroline


Radio Caroline - GB5RC

În urmă cu o jumătate de secol, din apele internaționale și foarte aproape de coasta Angliei își începea emisia un post de radio pirat ce a devenit în scurt timp celebru, Radio Caroline. Postul a fost fondat ăn anul 1964 de către Ronan O'Rahilly  și transmitea în mod ilegal muzică de toate genurile în unde medii către publicul britanic aducând autoritățile la exasperare.


Întreaga istorie a celebrului post cât și a altora similare poate fi găsită pe internet alături de o ecranizare cinematografică recentă.
Deși a sfârșit în mod spectaculos și trist odată cu scufundarea navei postul pirat încă mai transmite online 24 de ore pe zi având și o pagină web dedicată, iar odată pe lună și cu ocazii speciale  transmite de la bordul navei Revenge Ross din Insula Man pe frecvența de 1368 Khz AM cu o putere de 20 Kw.

Pentru a aniversa celebrul post pirat un grup de radioamatori britanici activează în aceste zile în toate benzile de radioamatori indicativul special GB5RC. Echipa care va activa de pe nava Revenge Ross este formată din:

Paul, G0HWC; Tony, G0MBA; Bill G1WJR; Keith G6NHU; Richard, G7HJK; Marca, M0MJH; Pete, M1BRR.
Cu acest prilej se vor tipări QSL-uri speciale. Se așteaptă și sunt confirmate inclusiv rapoarte SWL.
Pentru mai multe informații despre Radio Caroline, inclusiv modul în care puteți să vă alăturați grupului de sprijin și de a ajuta la menținerea stației în eter și a navei Revenge Ross pe linia de plutire, vă rugăm să consultați site - ul web . Principalele costuri de funcționare a Radio Caroline sunt acoperite din abonamente la  grupurile de sprijin și donații.

~  73  ~  73  ~  73  ~  73  ~  73  ~  73  ~  73  ~