luni, 1 august 2016

Cuante de energie


Cuante de energie - Max Plank

Max Planck a fost un fizician german laureat al premiului Nobel pentru descoperirea cuantelor de energie. Este considerat fondatorul mecanicii cuantice. În cadrul teoriei cuantice, se afirmă că energia nu e divizibilă la infinit, ci în ultimă instanţă există sub formă de cantităţi mici pe care Planck le-a denumit "Lichtquante" (cuante de lumină, termenul quanta provine din latină, însemnând "cât de mult", cuante).


Descoperirile făcute de acesta au dus la abandonarea principiilor fizicii newtoniene clasice și formularea teoriei cuantice în anul 1900. 

" Universul nostru nu s-a născut la un anumit timp intr-un anumit spațiu ci împreună cu timpul și spațiul. "

" La baza a tot ceea ce este materie se află energie pură coordonată conform unui flux de informație. O matrice inteligentă stă la baza a tot ceea ce suntem. "



Astăzi, în Europa, sunt în curs de desfășurare două experimente științifice uriașe, atât prin investiția în dotarea tehnică, cât și prin țintele științifice pe care le au. Unul se realizează în Elveția, la Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN), iar celălalt în România, la Măgurele, unde se construiește cel mai mare laser din lume.
Mai sus puteți vedea o emisiune realizată de Daniel Roxin care l-a avut invitat pe fizicianul Andrei Dorobanțu , un reputat cercetător român care lucrează atât pentru CERN, cât și pentru laserul de la Măgurele.

O emisiunea care merită văzută și care te face să te gândești la singurul punct comun al tuturor religiilor lumii de la cele monoteiste la cele politeiste, de la scaunul Vaticanului la triburile de ingigeni australieni, o singură frază unică:

" lumea noastră nu este reală. e doar un vis într-un alt vis "