miercuri, 5 august 2015

youtube-dl


youtube-dl

youtube-dl este un mic program de shell pentru a descărca clipuri video de pe YouTube.com si cateva alte site-uri. În acelaşi timp are multe alte funcţii cel transformă într-o unealtă extrem de puternică în raport cu alte programe mult mai elaborate și cunoscute.


Majoritatea distribuțiilor de Linux și Unix îl au deja în depozitele de soft aferente dar puteți lua ultima versiune de pe pagina acestuia, inclusiv variante pentru Mac OsX și Windows.
După instalare cel mai simplu mod de al utiliza este prin prin simpla introducere a adresei catre videoclipul dorit cu comanda :

 youtube-dl www.exemplu.com

Programul are însă multe posibilități ca: descărcarea de link-uri multiple, conversia video, extragerea fișierului audio în formatul dorit dintr-un videoclip, descărcarea subtitrărilor etc. 
Interogaţi cu: youtube-dl --help sau man youtube-dl.
Cel mai bine este însă să citiți documentația de pe pagina acestuia:
Programul are pentru amatori și o interfață grafică scrisă în librăriile GTK numită ytd-gtk pe care o găsiți în Repository sau pe Github


Tot umblând prin Synaptic am găsit și un alt mic program de shell folosit pentru descărcarea subtitrărilor videoclipurilor numit Gcap interesant de utilizat deși acest lucru poate fi făcut și cu youtube-dl



~ Succes la butonat ~