miercuri, 20 august 2014

Muzeu țărănesc


Muzeul țărănesc Chișcău

Dacă mergeți vreodată să vizitați Peștera Urșilor din Apuseni, satul Chișcău mai poposiți preț de câteva ore prin sat unde aveți ocazia să vizitați un muzeu inedit de artă populară și obiecte vechi ce aparține lui Horea și Aurel Flutur.


Aurel Flutur, moț din Apuseni, a strâns preț de o viață  obiecte vechi de artă țărăneascaă  pe care le-a expus într-un muzeu organizat în propria gospodărie.


Acum e pensionar, dar în tinerețe Aurel Flutur a fost pe rând șofer pe camion și apoi primul taximetrist în orașelul Stei in anii '70. Mare iubitor de istorie și tradiții a început ași organiza propria colecție de obiecte vechi țărănești îngrijorat și de pierderea datorată tăvălugului modernizării, reușind încropirea unei colecții impresionante.


Colecția cuprinde peste 2500 de obiecte, unelte, arme, obiecte din gospodăriile țăranilor unele vechi de secole până la mașini de scris și de cusut. iar la poartă are chiar o mini locomotivă. Dacă mergeţi prin zonă nu pierdeţi ocazia să vizitaţi muzeul plin de amintiri din leagănul istoriei.