duminică, 8 septembrie 2013

Open MTB


Open MTB - Race for autism

Sâmbătă 7 septembrie în nordul orașului Câmpina a avut loc cea de a doua ediție a cursei de ciclism Open MTB Câmpina - Race for autism. Întrecerea are ca scop promovarea sportului de masă, a unui stil de viață sănătos si are în același timp o compomentă caritabilă, deoarece sumele colectate din taxele de participare sunt donate fundației Angel Appeal ce derulează proiecte în beneficiul copiilor bolnavi de autism.


A fost o zi frumoasă cu cer senin si temperaturi plăcute, cei peste 350 de participanți din toată țara având de străbătut 3 trasee în funcție de categorii.
  • Traseul A - 32km și 1400m diferență de nivel 
  • Traseul B - 16km și 700m diferență de nivel 
  • Traseul C - 5km și 125m diferență de nivel 



În acest an în premieră, datorită dificultăților terenului, logistica comunicațiilor a fost asigurată de către un grup de radioamatori membri ai rețelei de radiourgență locale permițând comunicații sigure în punctele nevralgice de pe trasee pe toată durata competiției. S-a folosit frecvența locală 433.500 Mhz având o stație de bază la punctul de plecare operată de amicul Florin YO9IIE pe post de dipecer alături de Miti YO9FBN. Punctele au fost asigurate de Vali YO9IGV, subsemnatul YO9GJX, Marius YO9GVN, Aurel YO9IGQ, Mitică YO9IIF pe zona estică, apoi spre nord Mitică YO9MB și Irinel YO9IRB iar pe partea de vest au fost Miki YO9GVW si Liviu YO9IOL.

 

Traseul a fost destul de dificil, existând și o zonă periculoasă de coborâre unde au loc accidentări, din fericire în acest an mai puține si ușoare unde data viitoare ar trebui amplasațti încă cel puțin 2 operatori. Deasemeni ar trebui dotate cu stații radio și ATV-urile de intervenție ținând seama că o pe majoritatea traseului telefoanele sunt inutile din lipsa semnalului.
Competiția a fost reușită, organizatorii, inimoșii membri ai clubului Caraiman Câmpina dovedind pasiune și o putere de mobilizare nemaipomenite. La revedere pe anul ce vine.