miercuri, 12 iunie 2013

MilkyTracker

MilkyTracker - Amiga music

 Nostalgicii calculatoarelor, mai ales a anilor '80, era denumita "pre PC", a insemnat startul in marea lume a informaticii si retelelor, cand totul se facea de la zero iar posesorii unor masini C64, Atari sau Amiga erau nevoiti de multe ori sa-si scrie propriile programe. Multi detin inca de atunci colectii impresionante de muzica, fisiere vechi in formate recunoscute doar de batranele "cutii" din acei ani.

spash screen

MilkyTracker este o aplicatie muzicala Open Source ce poate crea, prelucra si reda fisiere audio in formate vechi tip .MOD si module .XM compatibile cu calculatoarele Amiga. Programul este cross platform si poate fi gasit pentru sistemele Mac Os X, Linux, Windows, Haiku, Amiga Os cat si sursele pentru toate aromele de Unix. Pentru utilizatorii de NIX'uri se pot instala binarele din depozitele de soft proprii.

Aurora.mod

Cateva caracteristici:

  • Suportat pe multe platforme, chiar dispozitive portabile.
  • Se pot reda 32 de module simultan cat si schimbul de date intre ele
  • Poate importa peste 30 de formate de module
  • Un superb editor audio
  • Redare si editare simultana a fisierelor
  • suport pentru modulele audio la emulatoarele Amiga 500/1200

Programul merita instalat si testat de iubitorii de muzica alaturi de altele similare, Goat Tracker, Chibi Tracker, Renoise etc. acesta detine o foarte bogata documentatie atat pe pagina oficiala cat si pe diverse forumuri.

Link-uri utile: