miercuri, 6 iunie 2012

Tranzitul lui Venus


Tranzitul lui Venus

Fenomen extrem de rar pomenit inca din vechime, tranzitul planetei Venus peste discul solar reprezinta unul dintre cele mai dorite si mediatizate evenimente astronomice. Pe data de 6 iunie 2012 a avut loc ultimul tranzit de acest tip al secolului urmatorul se va produce pe 11.12.2117.

foto din Campina-prelucrare Gimp

In toata tara s-au facut observatii, acolo unde a permis starea meteo de catre astronomi solitari, sau echipe ce s-au deplasat special in zone de observatie cat mai bune, fiind publicate sute de fotografii despre eveniment. Deasemeni au avut loc cateva transmisii live din diferite puncte de observare de pe glob, pentru ca evenimentul sa poata fi urmarit si de cei mai putin norocosi.


Foto Alex Conu- Eforie Sud

Cea mai reusita imagine datorita in special aspectului artistic a fost luata de catre Alex Conu la Eforie Sud.
In Campina datorita cerului in general noros a fost prezenta la observatie doar o echipa formata din subsemnatul- YO9GJX si amicul Florin - YO9CNU, in varful dealului Muscel pentru a avea o vizibilitate buna spre orizontul estic. In ciuda norilor am reusit sa observam fenomenul pentru cateva perioade scurte si sa facem patru fotografii mai reusite.